Tarieven

Totstandkoming tarieven

Alle huisartsen in Nederland hanteren dezelfde tarieven. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft deze huisartsentarieven vastgesteld. Het zijn maximumtarieven, dus een huisarts mag daar nooit overheen gaan. De tarieven worden vaak rechtstreeks naar je zorgverzekeraar gestuurd. Je hebt er in principe dus nooit mee te maken. Je kunt de tarieven terugvinden in de online ‘mijn-omgeving’ van je zorgverzekeraar.

 

 

‘No-show’ tarief

 

Invoering no-show tarief

Het komt steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts, praktijkondersteuner of assistente verschijnen. Op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) hebben wij daarom een ‘no-show’ tarief ingevoerd.

Waarom een no-show tarief?

Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur, maar ook steeds meer mensen komen zonder bericht niet opdagen. In de tijd die voor u gereserveerd stond had de huisarts, praktijkondersteuner of assistente ook iemand anders kunnen helpen. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd telefonisch af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meldt dit dan indien mogelijk uiterlijk 1 werkdag van te voren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij de assistente op nummer 0492-522083. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt zo nodig direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Dit geldt ook voor afspraken die u maakt via de website. Er wordt bij tijdige afzegging géén no-show tarief berekend.

De hoogte van het no-show tarief

Het no-show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de medewerkers. Het tarief is €20. Hier vallen ook alle consulten bij de assistentes en praktijkondersteuners onder.

Let op: uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.

tarieven

Passanten  tarieven (voor patiënten die niet ingeschreven staan)

Prestatie
Bedrag
Consult passant korter dan 20 minuten
€29,31
Consult passant 20 minuten en langer
€58,62
Visite passant korter dan 20 minuten
€43,96
Visite passant 20 minuten en langer
€73,27
Telefonisch consult passant
€14,65
Vaccinatie passant
€14,65
Translate »
Call Now Button