Logo-Huisarts-Gasthuisstraat-

Gasthuisstraat 102

5708 HP Helmond

0492-522083

Bij spoed toets 1

Praktische Informatie

Behandelkamer

Praktische Informatie

De praktijk is gevestigd op de begane grond in een mulitfunctioneel pand. Naast onze huisartsenpraktijk bevindt zich in dit gebouw o.a.  een orthomoleculair di√ętiste, een  psycholoog, een neurofeedback psycholoog,  podotherapie, fysio- en manuele therapie met specialisatie duizeligheid, stottertherapie, HSP coaching, speltherapie, energetisch lichaamswerk, Cesar Mensendieck, yoga en een verzekerings- risico beheerder ūüėČ

Door het steeds groter wordende tekort aan huisartsen is onze¬†praktijk gesloten voor nieuwe pati√ęnten.¬†Wij willen onze aandacht richten op kwalitatief goede pati√ęnten zorg van onze huidige pati√ęnten.

Alleen inwoners uit het postcodegebied  5707 en 5708 (Stiphout/warande/brandevoort) kunnen zich op de wachtlijst laten zetten.  Hiervoor kunt u een mail sturen met uw gegevens naar info@huisartsenpraktijk-gasthuisstraat.nl

Alleen wanneer er weer ruimte komt nodigen we pati√ęnten opnieuw uit voor een kennismakingsgesprek.

 

Wanneer uw labuitslag beoordeeld is krijgt u bericht dat deze via het patientenportaal in te zien is. Mocht u nog vragen hebben, dan is er de mogelijkheid deze te stellen via E-consult. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de assistente.

 

U kunt rechtstreeks op de website inloggen om een herhaalrecept aan te vragen. Telefonisch is het ook mogelijk om een herhaalrecept in te spreken. Dit kan 24 uur per dag.  Spreek naam en geboorte datum, medicijnnaam/sterkte en gebruik in. Na 2 dagen liggen de medicijnen klaar bij de apotheek.

De praktijk beschikt over een apparaat om  24-uurs bloeddrukmeting te monitoren. Daarnaast hebben we losse bloeddrukmeters die we uit kunnen lenen voor een korte periode.

30-MINUTEN BLOEDDRUKMETING

Onze praktijk biedt de mogelijkheid¬†om uw bloeddruk gedurende 30 minuten m.b.v. een automatische bloeddrukmeter te meten. Dit kan met name zinvol zijn¬†als er verdenking is op ‚Äúwitte¬†jassen hypertensie‚ÄĚ (de bloeddruk is dan tijdens het spreekuurbezoek verhoogd, maar blijkt bij 30-minuten bloeddrukmeting normaal te zijn) of als er bij conventionele bloeddrukmeting de bloeddruk sterk wisselt.¬†Bij een half-uurs bloeddrukmeting wordt gedurende een periode van 30 minuten uw bloeddruk gemeten. Dit gebeurt met vaste tussenpozen van vijf minuten. Voor een goede beoordeling van de half-uurs bloeddrukmeting zijn tenminste zes goede metingen nodig.

Vraag uw huisarts naar de mogelijkheden.

POH Somatiek

Gerdi werkt op dinsdag, woensdag en donderdag, zij begeleidt mensen met Astma/COPD, diabetes, CVRM en stoppen met roken.
 
POH GGZ

Linda werkt op woensdag en donderdag. Zij biedt ondersteuning bij psychische klachten.

Werkzaamheden assistente

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

U kunt bij de assistente verder terecht voor:

 • Herhaalrecepten
 • Het meten van de bloeddruk
 • aanstippen van wratten
 • verbinden van wonden
 • oren uitspuiten
 • hechtingen verwijderen
 • zwangerschapstest
 • urine onderzoek
 • suiker-controle
 • uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
 • zwachtelen en tapen

Maak hiervoor telefonisch een afspraak.

Translate ¬Ľ

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Wij nemen nieuwe pati√ęnten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

‚Äď Laboratoriumuitslagen¬†(overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
‚Äď Lichamelijk onderzoek¬†(de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
‚Äď Toegangslogboek¬†(overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
‚Äď Verslaglegging¬†(per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
‚Äď Overgevoeligheden en bijzonderheden
‚Äď Mijn documenten¬†(in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)

‚Äď Actueel medicatieoverzicht

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak tussen 08:00-10:00u

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Gebruik de keuzehulp:

Liever telefonisch? Bel voor een afspraak tussen 08:00-10:00u

Herhaalrecept Bestellen

Verwijderen
Ga naar de inhoud